O masina este probabil cea de adoua achizitie ca importanta, pe care o veti face vreodata (dupa o casa), deci alegerea celei potrivite este cruciala.

Stabilirea bugetului este primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti – la urma urmei, alegerea va fi limitata la ceea ce va puteti permite. Acest lucru se extinde si la cheltuielile lunare – costurile cu combustibilul, taxele si asigurarile.

Hotarati-va pur si simplu la gama de preturi pe care o doriti, inclusiv la orice alte cerinte specifice.

S-ar putea sa fiti placut surprinsi sa vedeti ca unele masini mai scumpe apar in gama cautata de preturi datorita reducerilor fantastice oferite de anumiti dealeri.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este pentru ce veti folosi masina. Daca locuiti in centrul orasului si utilizati masina exclusiv pentru cumparaturi si pentru a merge la serviciu, trebuie sa tineti cont de spatiile de parcare – poate va doriti ceva relativ mic. In mod alternativ, daca locuiti in mediul rural, trebuie sa va ganditi la cat de rau este in timpul iernii si daca veti avea nevoie de o masina care sa poata face fata conditiilor meteorologice nefavorabile – probabil ca veti dori un 4 × 4.

Daca va transportati copiii deseori la scoala, va trebui sa planificati spatiu pentru acestia, iar daca copiii vostrii sunt sociabili, ar putea sa-si aduca prietenii acasa, ceea ce inseamna ca ar trebui sa cumparati o masina cu spatiu suplimentar – poate cu sapte locuri.

La fel, daca aveti rude in varsta sau copii foarte mici, un SUV poate fi util, deoarece inaltimea suplimentara face mai usor intrarea in cabina.

Multi cred ca ar trebui sa cumpere un autovehicul diesel pentru a face economie si, intr-o anumita masura, acest lucru este adevarat. In multe cazuri, cu toate acestea, trebuie sa parcurgeti distante uriase anual pentru a va recupera costul suplimentar al masinii fata de o versiune pe benzina.