Desi exista o crestere a cumpararii de masini noi, multi cumpara inca masini folosite sau aproape noi – exista adesea economii comparativ cu achizitionarea unui brand nou si, daca nu aveti nevoi foarte specifice, de obicei exista pregatita o oferta de masini potrivite, de buna calitate.

Inainte de a va hotari sa achizitionati o masina, sa explicam mai intai ce intelegem prin “folosit” si “aproape nou”. Ce este o masina folosita? In majoritatea cazurilor, o masina “folosita” este orice masina care a fost inregistrata anterior pe numele unui alt proprietar privat sau al unei companii. Acestea tind sa aiba cel putin un an si cel putin cateva mii de kilometri. Cumpararea unei masini utilizate este adesea cea mai ieftina modalitate de a cumpara o masina, cu conditia sa alegeti un model fiabil. Cu toate acestea, acesta poate fi si cel mai riscant mod de a cumpara o masina, deoarece uneori este dificil sa stii cat de bine a fost ingrijita si daca are o istorie ascunsa.

Ce este o masina aproape noua?

O masina aproape noua este orice masina care a fost cumparata noua si are titlul de inregistrare pentru utilizare legala pe sosea (de exemplu, are o placuta de inmatriculare), dar a fost utilizata doar usor, de obicei nu mai mult de cateva mii de kilometri. Este posibil sa fi fost inregistrata de un producator, distribuitor sau primul proprietar, dar care intentioneaza sa vanda masina repede. Vehiculele aproape noi includ, de obicei, masini “ex-demonstrator”, utilizate pentru testele de incercare a cumparatorilor unei masini de sau masini “preinregistrate” achizitionate de dealeri pentru a-si atinge obiectivele de vanzari si apoi vandute la reducere dupa aproximativ trei pana la sase luni (de obicei, exista o perioada minima in cadrul careia dealerul trebuie sa o detina pentru a se califica pentru reduceri sau bonusuri de vanzare de la producator).

O masina ex-demo poate avea cateva mii de kilometri datorita testarilor, dar de cele mai multe ori au o multime de extra optiuni si vor fi bine ingrijite pentru a impresiona cumparatorii. Autoturismele preinregistrate ar trebui sa aiba numai kilometri – de obicei, nu mai mult de doua sute, dar s-ar putea sa fi fost neutilizate in curtea dealerului timp de mai multe luni. Cumpararea unui autoturism aproape nou va poate oferi o reducere atractiva, dar va insemna si o garantie mai scurta (aceasta incepe imediat ce masina este inregistrata, ceea ce ar putea insemna cateva luni inainte de a cumpara masina) si veti fi din punct de vedere tehnic al doilea proprietar.

De asemenea, cele mai bune oferte de finantare sunt adesea rezervate pentru masinile noi, astfel incat economia din bugetului vostru nu poate fi la fel de mare precum va asteptati.