In ultimii ani tot mai multi oamenii decid sa aleaga serviciul rent a car pentru a se deplasa in interes de serviciu in afara localitatii, dar si pentru a vizita imprejurimile atunci cand se afla in concediu. Raportul calitate-pret pe care aceste agentii il pune la dispozitia clientilor este unul extraordinar motiv pentru care numarul acestora creste de la an la an.

In Romania exista multe astfel de centre care le ofera celor interesati masini performante la un pret rezonabil. Oamenii de afaceri straini sunt interesati sa inchirieze o astfel de masina atunci cand ajung in tara pentru ca le faciliteaza transportul dintr-un loc in altul. Contra unei sume modice de bani, masina poate astepta direct la aeroport astfel incat transferul sa se faca simplu si rapid, fara prea multe batai de cap.

Cei care sunt foarte ocupati si care nu vor sa piarda timpul in trafic prefera sa apeleze la serviciile unui sofer pe toata durata sederii in tara. In felul acesta, ei au timp sa isi verifice agenda, sa trimita mailuri sau sa discute unele puncte strategice ale contractelor in timp ce admira frumusetile locale.

Serviciul rent a car este des utilizat si de soferii care intampina anumite defectiuni tehnice cu propriile masini.

Atunci cand este nevoie ca masina sa stea cateva zile in service pentru reparatii generale, romanii apeleaza la masinile de inchiriat si astfel evita pe cat posibil utilizarea mijloacele de transport in comun. Costul acestui serviciu este mult mai mic decat cel al taxiurilor motiv pentru care barbatii prefera sa inchirieze masina mult dorita decat sa fie nevoiti sa astepte minute in sir dupa un taxi.

Exista anumite extraoptiuni cu care masinile pot fi dotate in functie de preferintele fiecarui client in parte. Spre exemplu, multi au nevoie de un scaun pentru copil pentru a-i transporta pe cei mici in cele mai bune conditii de siguranta pe durata intregului drum. Altii prefera ca masina sa aiba combustibilul preplatit astfel incat sa scape si de grija alimentarii sau ca masina sa fie dotata cu un sistem de navigare performant care sa le permita sa ajunga rapid la orice destinatie.