Primul instinct al celor care tocmai au luat-o permisul este sa se urce in masina si sa conduca, pentru ca au obtinut toate informatiile de care au nevoie.

Adevarul este ca un sofer nu se opreste niciodata din invatat si oricata experienta ar avea, mereu exista riscul de a fi implicat intr-un accident daca nu este atent la ce se intampla in jurul lui.

De aceea, pentru a evita pe cat posibil situatiile de acest fel, exista cateva sfaturi de inceput pe care le poate urma.

  1. Ai grija de masina ta!

Chiar daca nu este cea mai interesanta parte din viata de sofer, pentru ca o masina sa reziste in timp, persoana care o conduce trebuie sa aiba grija de ea. Acest lucru nu se refera doar la aspectul masinii, ci si la detaliile tehnice care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Nu doar ca vehiculul va avea o viata mai lunga, dar si pasagerii vor fi mai in siguranta.

  1. Tu esti cel responsabil de siguranta pasagerilor

Inainte de a porni la drum, responsabilitatea soferului este de a le cere tuturor celor prezenti sa-si puna centura, pentru a evita situatiile neplacute. Chiar si o singura persoana fara centura poate pune in pericol viata celorlalti din masina. Oamenii n-ar trebui sa fie inghesuiti in masina, pentru ca si acest lucru poate duce la un accident.

  1. Nu condu atunci cand esti nervos sau obosit!

Cei care au avut o zi proasta la scoala sau la locul de munca n-ar trebui sa se urce in masina si sa inceapa sa conduca, ci sa ia o pauza de cateva momente pentru a se calma. Soferii nervosi tind sa fie mult mai agresivi cu ceilalti, iar deciziile pe care le iau la volan vor duce la un accident, care ar fi putut fi evitat daca erau mai calmi la momentul respectiv.

In final, sfaturile de mai sus se vor dovedi folositoare pentru soferii care tocmai au luat permisul, indiferent ca au de gand se conduca pe distante mici sau sa calatoreasca dintr-un oras in altul.