Vrei sa rulezi pe sosele « mai curat », sa respecti mediul si sa te bucuri in acelasi timp de cea mai frumoasa masina? Eziti intre o masina electrica sau una hibrida? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci alegerea corecta.

Masinile « verzi » sunt din ce in ce mai interesante pentru o multime de consumatori. Sunt ecologice, dar sunt si economice. Si totusi, exista cateva diferente deloc de neglijat intre masinile electrice si cele hibride existand deci elemente sau caracteristici total diferite.

Masina electrica sau cea hibrida – care corespunde cel mai bine nevoilor tale?

Alegerea intre o masina hibrida si una electrica va depinde in mare parte modul in care vei folosi masina, mai ales in ceea ce priveste tipul de traseu- oras, autostrada, tara, de kilometrii parcursi, dar si de buget, bineinteles.

O masina hibrida este o masina pe benzina sau pe Diesel la care se adauga un motor electric sau o baterie de marime redusa. Acestea o ajuta sa recupereze energia cinetica produsa de decelerare si de franare, pentru a o transforma in electricitate. Electricitatea obtinuta astfel iti va permite sa mergi si in mod electric.

Dar in schimb, o masina electrica, nu are nici rezervor pentru carburant, nici un motor pe combustie. Motorul este aici electric si este asociat unei baterii de dimensiuni mai mari.

O masina hibrida este cea care asociaza un motor termic traditional unui mic motor electric, care fie functioneaza singur pentru o viteza mai mica, fie completeaza munca motorului termic pentru a mari puterea. In plus, fata de masina 100% electrica, aceasta nu trebuie sa fie incarcata, deoarece se incarca singura cu ajutorul energiei de la fazele de franare.

Masinile hibride sunt foarte economice, putand consuma sub 2 litri la 100 de km. Sunt alegerea perfecta pentru oras si sunt foarte polivalente. Sunt cele care imbina de minune benzina cu electricitatea, deci poti rula autonom in oras si in afara acestuia.

Masinile electrice sunt foarte confortabile si pot reprezenta un veritabil compromis. Au preturi foarte atractive, nu necesita prea multa intretinere si nu emit deloc CO2.