Remorcarea unei masini este actul de atasare a unei remorci specifice masinii cu ajutorul careia se va tracta un alt autovehicul, o barca sau orice altceva. Este posibil sa trebuiasca sa va ganditi la remorcare atunci cand doriti sa mergeti cu barca si sa va luati propria barca, cand vreti sa transportati o masina sau motocicleta intr-o locatie diferita sau sa conduceti un vehicul de agrement intr-o alta locatie. Remorcarea poate fi realizata de masini puternice si SUV-uri. Cand va ganditi la remorcarea unui automobil pentru orice scop, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte foarte importante. Va rezentam cateva puncte importante despre remorcarea masinii.

Consideratii privind remorcarea unei masini

remorcarea unei masini

 

Remorcarea unui alt autovehicul este intr-adevar o sarcina serioasa care necesita o atentie adecvata. Mai intai trebuie sa verificati specificatiile de remorcare ale masinii. Unele masini si SUV-urile au o capacitate de remorcare mai mare decat altele. Greutatea totala cu tot cu remorca si continutul acesteia trebuie sa fie mai mica decat intervalul maxim admis, pentru ca intreaga calatorie sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. Aflati greutatea totala a vehiculului (GVWR), ceea ce inseamna greutatea totala pe care o poate suporta masina. Aceasta include soferul, toti pasagerii, rezervorul plin, precum si greutatea remorcii.

Capacitatea de remorcare depinde in mod normal de tipul de vehicul si de puterea motorului. Se refera la greutatea maxima pe care masina o poate trage pe o panta fara a-si deteriora trenul electric. Retineti ca greutatea remorcii si sarcina acesteia trebuie sa fie mai mica decat limita maxima de tractare. Presiunea in anvelope este un alt factor care trebuie luat in considerare la remorcare. Din cauza greutatii remorcate, anvelopele sunt supuse unei presiuni mai mari, astfel incat este posibil sa fie necesar sa reglati presiunea aerului in consecinta.

Cand remorcati, amintiti-va ca anvelopele sub-umflate se incalzesc, motiv pentru care tind sa esueze. Este posibil sa fie nevoie sa mariti presiunea aerului din anvelope pe masura ce creste sarcina remorcii. Se recomanda pastrarea unui indicator de presiune a aerului pentru verificarea periodica a presiunii in anvelope in timpul remorcarii. Respectati toate reglementarile existente din punct de vedere legal in momentul in care tractati sau remorcati o masina.