In momentul in care aduceti masina inchiriata inapoi la firma de inchirieri este recomandat sa respectati detaliile de mai jos:

Curatati masina daca este prea murdara. Unii chiriasi refuza animalele si solicita ca vehiculul sa nu aiba par de animal la returnare. In caz contrar, veti plati pentru curatenie. Fiti atenti la tigara. Autovehiculele fara scrumiera sunt, in general, “non-fumat”. Verificati din start daca puteti fuma in masina altfel daca se simte miros de tutun este posibil sa fiti taxati suplimentar.

Verificati-va ceasul: aveti dreptul sa intarzieti cu 59 de minute pentru a returna masina, sau de alt interval de timp stabilit direct cu agentia, dar cei mai multi accepta o ora intarziere. Este recomandat sa anuntati prin telefon intarzierea si sa discutati pentru ca altfel veti plati o zi in plus.

Verificati programul: daca returnati masina inainte de ora programata si aveti un numar kilometri calculat pe pachet pentru un numar predeterminat de zile, kilometrajul va fi recalculat pe numarul efectiv de zile. In acest caz, este mai economic sa parcati masina in fata casei dvs. si sa o returnati in ziua programata!

Cateva sfaturi utile de care sa tineti cont inainte sa alegeti o masina inchiriata din strainatate

masina inchiriata

Prima regula cand vreti sa inchiriati in strainatate este sa faceti asta inainte de a pleca pentru ca acest lucru va asigura inchirierea confortabila si mult mai buna decat cea de urgenta la aeroport, cu valiza la picior. Masina este astfel rezervata online, este disponibila pe drum. Un pasaport, un card de credit si un permis de conducere, si gata, aveti masina dorita.

Atentie, in unele tari trebuie sa fie international, permisul (adresati-va ambasadei tarii in cauza). In aceste tari permisuld e conducere va fi inregistrat la autoritatile competente si veti primi dreptul de a conduce in tara respectiva. Acest lucru nu se intampla in UE sau SUA.

In functie de conditiile de inchiriere: in mod normal, rezervarea a dat nastere la detalii cu privire la all inclusive (asigurare, sofer secundar, plin), fara nici o problema de a fi perceputa o taxa de plecare. Totusi trebuie sa stapaniti limba locala : deoarece nu de fiecare data va veti putea intelege cu oamenii, luati masuri de precautie inainte de plecare si invatati cateva cuvinte in limba tarii in care calatoriti pentru ca exista si posibilitatea ca localnicii sa nu stie engleza.

Atentie la varsta de la care se practica inchirierea: in Europa este in general de 21 de ani, in State de la 18 ani, dar cu suplimente de asigurare pentru cei sub 26 de ani.