A vinde masina inseamna a gasi cumparatorul potrivit care este dispus sa ofere suma ceruta. Inainte de a posta anuntul pe internet, proprietarii trebuie sa pregateasca masina si sa repare micile defectiuni pentru a putea obtine cel mai bun pret.

La ce trebuie sa fie atent proprietarul inainte de a vinde masina?
  • Aspectul estetic

Unii vanzatori tind sa uite de importanta acestui aspect, insa prezentarea potentialilor cumparatorilor a unei masini „curate” este primul pas in captarea atentiei acestora. Din pacate, o masina murdara, va indeparta cumparatorii care nu vor reusi sa vada dincolo de praful de pe caroserie sau de gunoaiele de pe scaune.

Inainte de fiecare intalnire, proprietarul ar trebui sa spele interior/exterior masina. In plus, ar trebui sa acorde o atentie sporita jantelor. Daca lipsesc capacele sau daca sunt in stare proasta, acestea ar trebui inlocuite cu altele noi si cel mai bine ar fi sa se gaseasca unele identice cu originalul. Expertii in vanzari tin cont de acest mic truc si inlocuiesc sistematic capacele deteriorate inainte de a oferi masina spre vanzare.

  • Partea mecanica

Pentru a revinde masina la cel mai avantajos pret, aceasta ar trebui sa fie la zi in ceea ce priveste intretinerea. Ultima revizuire trebuie sa fie recent facuta, consumabilele sa nu fie prea uzate. Spre exemplu, nu este nevoie sa se refaca intregul sistem de franare daca mai poate tine cel putin 20.000 km. O astfel de investite nu ar fi deloc rentabila. Dar daca unele parti sunt pe duca (frane, amortizoare, evacuare, ambreiaj), poate fi intelept sa se anticipeze inlocuirea lor inainte cu cativa mii de kilometri.

  • Reclama atractiva

O reclama buna este necesara pentru atragerea cumparatorilor. Este important de retinut faptul ca o masina in stare excelenta, curata, frumoasa, bine intretinuta nu se va vinde niciodata singura. Prin urmare, este necesar sa se plaseze anunturi pe site-urile specializate sau de ce nu, chiar si pe Facebook. Anuntul trebuie sa fie transparent si sincer in descrierea exacta a masinii pentru a evita situatile neplacute.

Desigur, este necesar ca fotografiile din ilustratie sa fie cat mai potrivite. Trebuie ales un cadru neutru, chiar frumos, si fotografiata din toate unghiurile, inclusiv fotografiile interioare, scaunele din spate, portbagajul, motorul. De asemenea, nu trebuie omise nici pozele cu detaliile defectiunilor astfel incat potentialul comparator sa isi faca o idee clara asupra masinii.