Aveti o masina de vandut? Este o masina buna sau va trebui sa coborati pretul pentru a o vinde?

Iata cateva reguli generale de vanzare auto pentru a raspunde la aceste intrebari:

vanzare auto

– Sedanele de familie sunt cautate de catre oamenii care au nevoie de transport ieftin.

– Vanzarea de masini sportive este sezoniera. Vremea calda scoate la iveala cumparatori. Iarna si lunile de iarna este o perioada moarta pentru acest tip de masini.

– Camioanele si camionetele, utilizate pentru munca, sunt vandute constant si la preturi competitive.

Primul pas este sa verificati anunturile online pentru a afla cate persoane mai vand acelasi tip de masina. Retineti ca dealerii vor avea preturi diferite fata de proprietari. Anunturile de pe site-uri va permit sa cautati cu anumite criterii, in acest fel puteti vedea cate masini similare sunt pe piata. Informati-va despre starea lor, kilometraj si pretul de vanzare, astfel incat sa puteti lista masina la un pret care o va vinde rapid.

Exista intotdeauna cateva exceptii de la regulile de stabilire a preturilor, deci ar trebui sa va urmati intuitia. Cereti ceva mai multi bani decat sunteti de fapt dispusi sa acceptati. Oamenii tind sa negocieze, astfel, atunci cand o persoana va face o oferta mai mica, va fi mai aproape de pretul real.

Pe de alta parte, ca vanzator privat, nu doriti sa va comportati ca un dealer auto. Prin urmare, puteti sa adoptati o abordare simpla si sa stabiliti pretul la o suma rotunda.

Cand oamenii vin sa se uite la masina, probabil ca vor decide daca sa o cumpere sau nu in primele cateva secunde. Asadar, inainte de a va publica anuntul, asigurati-va ca masina este curata. Iata ce trebuie sa faceti:

– Spalati si aspirati masina.

– Asigurati-va ca masina nu prezinta urme de lovituri si zgarieturi.

– Scoateti tot gunoiul din interiorul masinii. In acest fel, atunci cand un potential cumparator va face un test-drive, sa poata vizualiza masina ca fiind a lui.

– Ștergeti praful de pe capacele rotilor si tratati anvelopele cu un produs lucios.

– Curatati temeinic geamurile (din interior si exterior).

– Ștergeti tabloul de bord si goliti scrumierele.

– Daca masina are nevoie de intretinere sau chiar de o schimbare a uleiului, aveti grija de aceasta inainte de a o pune in vanzare.

– Cereti mecanicului un raport despre starea masinii. Puteti folosi acest lucru pentru a motiva un cumparator.