Cand vine timpul sa cumparati o masina, exista o varietate de optiuni. Nu numai ca trebuie sa alegeti marca si modelul masinii, ci si sa decideti daca doriti sa cumparati o masina noua sau una folosita. Aceasta este o decizie importanta si poate face o mare diferenta din punct de vedere economic. Este important sa va dati seama ca a cumpara o masina noua nu este o investitie .

Avantajul de a cumpara o masina noua este ca aceasta are garantie. Cele mai multe masini noi vor avea foarte putine reparatii in primii cativa ani, astfel incat sa va puteti concentra doar pe intretinerea masinii. Un alt avantaj este ca masinile noi vor avea cea mai recenta tehnologie, ceea ce inseamna ca puteti gasi masini cu cu consum mic  si emisii reduse de gaze. Este posibil sa puteti cumpara un hibrid si sa reduceti suma pe care o cheltuiti in fiecare luna pentru carburant. In plus, masinile noi se conecteaza la telefon si la alte dispozitive cu mai multa usurinta.

Cel mai mare dezavantaj al cumpararii unei masini noi este ca isi pierde valoarea initiala imediat ce a fost pusa in miscare. O masina noua are cea mai mare depreciere in primii doi sau trei ani.

Avantaje masini second hand

Cel mai mare avantaj al cumpararii unei masini second-hand este ca, poate fi posibil sa va puteti vinde masina cu aproape pentru aceeasi suma cu care ati cumparat-o. Cand cumparati o masina folosita, este mai usor sa economisiti  bani. De asemenea, puteti sa consultati rapoartele privind consumatorii si sa alegeti un model performant.

Alte avantaje: ratele de asigurare vor fi mai scazute pentru o masina folosita, spre deosebire de una noua. Daca aveti doar douazeci de ani si platiti rate mari de asigurare din cauza varstei, plata asigurarii pentru o masina folosita poate fi o economie semnificativa.

Unul din dezavantajele in ceea ce priveste cumpararea unei masini utilizate este ca trebuie sa verificati foarte bine culoarea masinii, istoricul acesteia si veridicitatea kilometrajului. Atunci cand va hotarati sa cumparati o masina folosita, trebuie sa fiti mai flexibili si mai rabdatori in timpul cautarilor. De asemenea, puteti sa va extindeti cautarea si sa cautati cel mai bun pret in functie de masinile disponibile.