Inainte de a incepe cautarea unei masini second hand, merita sa va fixati cerintele, indiferent daca este vorba de un portbagaj mare sau de un vehicul cu tractiune integrala. Va recomandam sa scrieti o lista care sa prioritizeze ceea ce doriti si aveti nevoie la o masina – si aceasta ar trebui sa includa o idee despre cat de mult sunteti dispus (si capabil) sa platiti.

Revizuirea autoturismelor suficient de vechi pentru a ajunge pe piata second-hand include un pret de pornire de mana a doua pentru a va oferi o idee despre ceea ce va puteti permite. De asemenea, puteti sa verificati un site cu anunturi de masini uzate, pentru a cauta masini situate in gama de preturi dorita.

Cumpararea unei masini utilizate inseamna ca, in mod normal, puteti evita pierderea prin depreciere, ceea ce se intampla in primii cativa ani la un autoturism nou.

Cu toate acestea, pe masura ce o masina devine mai veche, iar garantia scade (de obicei dureaza trei pana la cinci ani, desi exista garantii de sapte ani), intretinerea devine din ce in ce mai scumpa. Ganditi-va de bugetul pentru taxa auto, asigurare, service si combustibil. Daca aveti in vedere o marca sau un model nemodernic sau un tip nepopular de motor, trebuie sa va ganditi ca vehiculele pe benzina au devenit mai putin populare in ultimii ani, partial, datorita faptului ca autovehiculele diesel pot oferi o economie de combustibil mai buna in anumite conditii. Cu toate acestea, in cazul in care kilometrajul anual nu este mare, sau va petreceti cea mai mare parte a timpului in oras, unde avantajul consumului de combustibil nu este atat de mare, puteti economisi bani alegand o masina pe benzina. Mai mult, in ultima perioada cererea de autovehicule cu motor diesel scade usor din cauza preocuparilor legate de poluare.

De asemenea, instrumentele de evaluare online a masinilor va pot oferi o evaluare speciala pentru masina pe care o doriti, punandu-va intr-o pozitie mai puternica in calitate de cumparator. Cele mai multe site-uri, permitandu-va sa introduceti un numar de inregistrare si kilometrii aproximativi. De asemenea, puteti cauta in functie de marca, model si an.