Pentru cei care au gasit o masina second hand la un raport calitate-pret foarte bun insa nu stiu sigur daca merita investitia, atunci trebuie sa faca ceva investigatii inainte de a cheltui banii pe un autoturism. In tara, o masina din trei vanduta nu este noua, acest lucru se intampla din cauza ca nivelul de trai nu este foarte ridicat. Targurile auto au oferte pentru toate buzunarele, de la cateva sute de euro pentru o masina pana la cateva mii sau zeci de mii de euro. De asemenea, se pot achizitiona masini direct de la proprietar, prin intermediul anunturilor online. Insa nu toti cei care vor sa isi vanda masina spun adevarul si exista mari sanse ca autoturismul sa fi fost lovit si reparat sau, mai rau, sa fi fost furat.

Exista un avantaj financiar evident cand va orientati catre o masina la mana a doua dar si un risc

masina la mana a doua

Sansele de a achizitiona o masina la mana a doua care sa fi avut daune sunt foarte mari, chiar daca masina este cumparata de la cunostinte. Spiritul de observatie al cumparatorului nu are nicio legatura cu acest lucru, ci trebuie doar luat in calcul istoricul masinii. Verificarea masinii prin autoDNA salveaza timp si bani cumparatorului, fiindca in raportul de istoric al masinii acesta va primi si informatii despre vehicul precum datele tenice, echipamentul conform seriei de sasiu, informatii despre accidente sau avarii, verificare in baze de date cu autovehicule furate din tari europene. Astfel cumparatorii au curajul de a investi banii alocati masinii.

Exista site-uri specializate in acest sens care permit utilizatorului sa verifice istoricul auto dupa seria sasiului. De asemenea, rapoartele includ informatii din surse de incredere precum institutii financiare, registre auto, site-uri de vanzari si licitatii auto si lista poate continua. Serviciul autoDNA este disponibil non-stop pentru ca si in week-end oamenii isi cumpara masini de la diverse targuri sau cunostinte. Astfel cumparatorii vor afla cati proprietari a avut masina, daca a avut un defect de fabricatie, vreo dauna, ce kilometraj are si ce utilizare precedenta a avut masina.