Tot ce trebuie sa stii despre vopsirea unui autoturism

Initial, culoarea alba parea cea potrivita pentru conducatorul auto care a achizitionat o masina noua sau una second-hand. In timp, aceasta culoare nu s-a mai dovedit a fi cea mai buna alegere, deoarece foarte multi conducatori auto isi doresc ceva deosebit, care sa-i scoata in evidenta.

O mare parte din decizia de cumparare a unei masini are la baza criterii emotionale, dar si criterii ce tin de economie si de functionalitate. Culoarea este pusa inaintea multor criterii, inclusiv a consumului de carburant si a marcii auto. Din pacate, tendintele se schimba, iar conducatorii auto doresc sa fie in pas cu moda. Vopsirea unui autoturism nu este o provocare, insa necesita parcurgerea unor pasi importanti.

Cum procedezi daca vrei sa vopsesti o masina

Datele statistice arata ca in topul preferintelor conducatorilor auto se numara culorile alba, rosie, gri (argintiu) si albastra pentru masinile achizitionate sau vopsite. Alegerea culorii masinii nu este intotdeauna o decizie definitiva si, de aceea, conducatorii auto se hotarasc, dupa un anumit timp, sa o schimbe.

Asadar, exisa numeroase autoturisme care sunt vopsite in culori perlate sau metalice, care au un aspect cu totul diferit de masinile vopsite in culori simple. Vopsirea masinii se face numai intr-un service autorizat, in mai multe etape. Se va aplica vopseaua electrostatic, un proces prin care particulele de vopsea sunt atrase de caroserie pe cale electrica si distribuite in mod omogen pe suprafata acesteia, avand rol de protectie anticoroziune.

Se vor aplica, apoi, mai multe straturi de vopsea intermediara, de baza si lac protector, straturi care sunt foarte subtiri si care sunt menite sa protejeze caroseria la contact cu pietrisul de pe sosele.

In acte, culoarea masinii se schimba foarte simplu. Conducatorii auto nu trebuie sa umble prea mult si nici sa obtina foarte multe aprobari. Din punct de vedere legal, conducatorii auto trebuie sa se prezinte la sediul unei reprezentante RAR pentru a trece in cartea de identitate a vehiculului noua lui culoare. Dupa aceasta procedura, urmeaza o alta procedura birocratica, prin care se va solicita eliberarea unui nou certificat de inmatriculare.

Vopsirea unui autoturism nu mai reprezinta o provocare nici din punct de vedere legal, nici din punctul de vedere al procesului tehnic in sine.