Din fericire, sunt reparatii simple pe care orice sofer le poate face la propriul autoturism, fara a fi nevoie sa apeleze la ajutorul specialistilor. Pentru a incepe o reparatie la masina, proprietarii autoturismului au nevoie de uneltele potrivite, de cartea tehnica a autoturismului, dar si de echipamente de protectie. In primul rand, reparatiile nu se fac in timpul functionarii motorului sau imediat dupa oprirea acestuia, iar conducatorii auto trebuie sa aiba minime cunostinte in domeniu pentru a porni din nou la drum.

Cele mai simple reparatii pe care le pot face si conducatorii auto | reparatii simple

Pana de cauciuc sau rotile umflate insuficient sunt probleme care pot fi rezolvate si de catre conducatorul auto. Un kit costa foarte putin si nu trebuie sa lipseasca din portbagaj pentru repararea unei pene de cauciuc. Cum trebuie sa procedeze conducatorii auto? Se curata zona afectata, se aplica snurul cu gel prin tragere rapida din anvelopa si conducatorii trebuie sa ia in calcul ca presiunea in pneuri sa fie corecta. Anvelopele nu trebuie umflate peste masura, deoarece se pierde aderenta.

Pentru a inlocui un bec ars de la faruri, conducatorii auto nu au nevoie de cunostinte avansate in domeniu. Problema se remediaza usor, fara cunostinte avansate in domeniu. Insa, in cazul in care bateria „a murit”, proprietarii autoturismului nu trebuie sa se grabeasca spre primul service auto care le iese in cale, ci sa examineze nivelul electrolitului din baterie, sa o demonteze si sa o puna la incarcat, folosind redresorul. Montarea bateriei pe masina se va face prin fixarea bornei negative si ulterior a celei pozitive.

In alta ordine de idei, conducatorii auto isi pot inlocui singuri bujiile defecte, responsabile cu aprinderea amestecului de carburant. Aceasta operatiune se face prin demontarea bobinelor de inductie, pozitionate deasupra bujiilor, care sunt fixate cu trei sau patru suruburi. Urmatorul pas este demontarea bujiilor si schimbarea acestora in ordine inversa.

Conducatorii auto pot remedia si alte probleme, precum defectarea oglinzilor, uzarea prematura a curelei de distributie, defectarea alternatorului sau arderea acestuia, uzarea placutelor de frana sau fisurarea radiatorului.