Exista o multime de statii ITP in Bucuresti unde soferii pot merge pentru efectuarea reviziei tehnice periodice. Este important ca acestea sa fie autorizate RAR, in caz contrar riscul primirii unor amenzi usturatoare din partea organelor legii este foarte mare. Alegerea unei astfel de unitatii se poate dovedi a fi insa destul de complicata, iar soferii ar trebui sa aiba in vedere cateva criterii esentiale.

Cum se opteaza pentru cea mai buna statie ITP din Bucuresti?

Primul criteriu consta in proximitatea fata de locuinta / serviciu. Oamenii au un program foarte incarcat si nu isi permit sa strabata tot Bucurestiul. Traficul infernal, cozile din dreptul semafoarelor si distantele considerabile pot reprezenta un adevarat impediment pentru majoritatea soferilor.

Al doilea criteriu este legat de programul de functionare. La mare cautare sunt statiile care au un program prelungit asa cum este si Beta ITP, o unitate ITP din sector 5. Soferii pot veni chiar si fara programare, timpul de asteptare fiind minim. Personalul este unul profesionist, activitatea desfasurandu-se fara probleme.

Statii ITP in Bucuresti | ITP din sector 5 | BetaITP.ro

statii ITP in Bucuresti

Nu in ultimul rand, pretul este cel care dicteaza in momentul alegerii locului. Orice sofer este in cautarea celor mai competitive preturi de pe piata. Situatia economica precara ii indeamna pe romani sa isi indrepte atentia spre reduceri, promotii si oferte. La Beta ITP, spre exemplu, acestia au posibilitatea de a negocia contractele pentru flote, economisind astfel o suma frumusica de bani.

Conform informatiilor publicate pe site BetaITP.ro, statia este autorizata pentru toate tipurile de autovehicule GPL/GNC si motociclete, inmatriculate pe teritoriul Romaniei. Inspectorii se ocupa nu doar de autoturisme si SUV 4×4, dar si de autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone. 

Este important ca masinile sa vina curate curate, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile pentru ca urmeaza sa fie controlate. In plus, trebuie sa aiba si anvelopele umflate la presiunea nominala pentru detectarea eventualelor fisuri / crapaturi.

Inspectia tehnica trebuie realizata la timp, in caz contrar, soferii nu mai au dreptul sa circule cu masina pe drumurile publice din Bucuresti. Perioada de valabilitate a ITP-ului este trecuta pe certificatul de inmatriculare, obligativitatea soferilor / proprietarilor fiind aceea de a se asigura ca respecta cu strictete regulile de circulatie.