Perioada la care ar trebui efectuat ITP-ul este stabilita pentru fiecare tip de autovehicul in parte, in functie de tipul, dimensiunea si rolul acestuia. De asemenea exista statii ITP care se adreseaza numai unui anumit tip de vehicul, astfel ca este necesar sa se aleaga cu mare atentie locul in care se va merge pentru inspectia tehnica periodica.

Cand vine vorba despre camioane, de exemplu, numarul statiilor in care poate fi efectuat ITP-ul este mai mic decat cele destinate autoturismelor. Prin urmare, soferii trebuie sa gaseasca o statie ITP pentru camioane sau una mixta, in care sa fie acceptate toate tipurile de autovehicule.

La ce perioada ar trebui mers la statia ITP cu camioanele?

Conform legislatiei in vigoare, soferii autovehiculelor de transport marfa care au o capacitate totala autorizata de peste 3,5 tone au obligatia de a efectua inspectia tehnica periodica anual.

In plus, camioanele au, in general si remorci, pentru care se impune efectuarea separata a ITP-ului, in fiecare an.

ITP pentru camioane in sector 6 | Statie ITP pentru camioane | AlfaITP.ro

statie ITP pentru camioane

Desi poate parea mult, numarul de kilometri parcursi de un astfel de autovehicul si greutatea transportata de acesta au un efect negativ asupra componentelor si modului de functionare, motiv pentru care este necesara o verificare tehnica anuala.

In acest fel se poate garanta siguranta in trafic a tuturor paritcipantilor, mai ales ca un accident provocat de un camion defect poate cauza pagube importante.

Cei care au nevoie, pot gasi o statie ITP pentru camioane in sector 6, la AlfaITP. Aceasta poate verifica si tahografele pe care le folosesc soferii, indiferent ca sunt analogice sau digitale.

Cum se desfasoara verificarea tehnica periodica pentru camioane?

Modul de desfasurare a verificarii tehnice pentru camioane de la AlfaITP.ro este similar verificarii tehnice a oricarui autovehicul.

Pentru inceput se verifica documentele autovehiculului, dupa care acesta este pus pe un stand special unde se verifica toate functiile, de la nivelul de poluare, la sistemul de franare si celelalte elemente de siguranta.

In concluzie, respectarea legislatiei si efectuarea ITP-ului fac parte din obligatiile pe care le au toti soferii care circula pe drumurile publice cu masinile.