Toti conducatorii auto care circula cu masinile in Romania sunt obligati sa aiba inspectia tehnica periodica facuta, valabila, pentru a nu fi amendati si pentru a circula in conditii de deplina siguranta. Statia ITP in Militari cu sediul online la Alfaitp.ro asigura clientilor efectuarea inspectiei tehnice periodice atat pentru autoturisme, cat si pentru camioane, autoutilitare si vehicule cu masa maxim autorizata mai mare sau mai mica de 3.5 tine.

Prezinta-te la statia ITP in Militari cu masina in mod corespunzator

La o inspectie tehnica periodica in cadrul statiei ITP in Bucuresti se folosesc mai multe echipamente moderne care masoara atat performantele de franare, sistemul de iluminare, precum si analizatorul de gaze pentru masurare noxelor pentru autovehiculele pe benzina si pe GPL.

Principalele probleme pentru care sunt refuzate masinile in cadrul inspectiei tehnice periodice includ parbrizul fisurat, farurile crapate sau sparte, anvelopele de dimensiuni diferite fata de cele mentionate in cartea de identitate a masinii, precum si un sistem de iluminare necorespunzator si lumini neomologate montate pe autovehicul. In plus, masinile mai sunt refuzate si pentru coroziunea pe elementele vizibile si de rezistenta, dar si pentru reducerea transparentei si aplicarea de folii pe suprafetele vitrate.

Soferii care se prezinta la ITP au nevoie de cartea de identitate a autovehiculului in original, de certificatul de inmatriculare in original, de actul de identitate si de RCA-ul autoturismului in perioada de valabilitate. Atunci cand masina se prezinta la ITP se verifica seriile, noxele, franale, luminile si jocurile in articulatii, dar mai ales se verifica masina din punct de vedere estetic.

Cand proprietarii de masini se prezinta la sediul de efectuare a ITP-ului trebuie sa detina actele mentionate anterior, sa se asigure ca au frane bune, ca nu au rugina, ca nu au modificari de tip tuning precum xenon aftermarket, folie neomologata si jante altele decat cele din carte.

ITP in Militari | ITP in Bucuresti | Alfaitp.ro

ITP in Militari

Inspectia tehnica periodica nu este importanta numai pentru ca soferii sa circule in deplina legalitate, ci si pentru a circula in conditii de deplina siguranta, fara a afecta mediul inconjurator si fara a afecta siguranta celorlalti participanti la trafic.

Cu siguranta cei care isi manifesta dorinta de a efectua ITP-ul trebuie sa acceseze site-ul AlfaITP pentru a face o programare si pentru a afla care sunt conditiile conform carora trebuie sa se pregateasca pentru inspectie.