Toate autovehiculele inregistrate pe teritoriul Romaniei trebuie sa treaca periodic printr-o verificare amanuntita pentru a primi avizul care atesta capacitatea acestora de a participa in conditii de siguranta la trafic.

Gasirea unei statii ITP pentru camioane se dovedeste a fi insa o sarcina putina mai dificila avand in vedere complexitatea autoutilitarelor. Din pacate, nu toate unitatile autoritate RAR ofera astfel de servicii, soferii confruntandu-se cu probleme in gasirea unei locatii accesibile.

Preturile practicate intr-o statie ITP pentru camioane

Preturile difera in functie de fiecare statie ITP in parte. La Alfa ITP Motors, spre exemplu, soferii au parte de preturi accesibile, dar si de servicii de o calitate superioara. Unitatea este autorizata pentru toate tipurile de masini, de la autoturisme, 4×4 si pana la autoutilitare mai mari si mai mici de 3,5 tone si toate tipurile de remorci, semiremorci si rulote.

Conform listei de preturi afisata pe site-ul AlfaITP.ro, costurile finale pentru autoutilitare variaza intre 180-250 lei.

Absolut toate vehiculele care se prezinta pentru verificare trebuie sa fie curate, cu precadere caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile ce urmeaza sa fie controlate. In plus, si anvelopele trebuie umflate la presiunea nominala pentru a exclude orice mica defectiune.

ITP pentru camioane din sector 6 | Statie ITP pentru camioane | AlfaITP.ro

ITP pentru camioane din sectorul 6

Angajatii statiei vor verifica in amanunt atat documentele masinii, cat si principalele elementele de siguranta asa cum sunt luminile, sistemul de directie, de franare, gradul de vizibilitate, starea si functionarea farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

La Alfa ITP Motors, o statie ITP pentru camioane din sectorul 6, clientii se pot bucura si de un timp minim de asteptare. Orarul de functionare al unitatii este unul extins pentru a acomoda programul aglomerat al tuturor clientilor. Angajatii sunt astfel prezenti in locatia din Militari, in fiecare zi a saptamanii, inclusiv in weekend.

In cazul in care masina prezinta unele defectiuni, aceasta va fi respinsa la ITP, soferii avand obligativitatea sa le remedieze pana la experirea reviziei precedente, in caz contrar, nu mai au voie sa circule cu autoturismul pe strazi. Cei care se prezinta in decurs de 30 de zile la aceeasi unitate RAR pentru reverificare, vor beneficia de preturi mult mai mici.