Atunci cand invata pentru examenul de permis, viitorii soferi invata si tipurile de vehicule care circula pe drumurile publice pentru a sti cum sa procedeze atunci cand le intalnesc in trafic, cand si cine are prioritate.

In plus, nu toti soferii isi iau permisul pentru a conduce numai autoturismele personale, ci unii aspira la profesia de sofer profesionist, pentru care exista o categorie speciala pentru care trebuie sa invete. Cu toate acestea, orice sofer poate ajunge, la un moment dat, sa conduca o autoutilitara, motiv pentru care trebuie sa stie care sunt masinile care se incadreaza in aceasta categorie, mai ales daca vor fi nevoiti sa mearga la o statie ITP pentru autoutilitare.

Tipurile de masini care se incadreaza in categoria autoutilitare

Autoutilitarele sunt definite ca fiind acele autovehicule destinate transportului de marfa, care sunt insa mai mici decat camioanele. Tinand cont ca in aceasta categorie intra autovehicule cu o masa diferita si denumirile acestora sunt diferite, astfel ca oamenii pot spune si furgonete, camionete sau camioane de tip pick-up, atunci cand se refera la autoutilitare.

Indiferent insa de vechime sau destinatia autovehiculelor, soferii au obligatia de a le mentine intr-o stare buna de functionare, care este confirmata si certificata prin intermediul verificarii efectuate intr-o statie ITP din sectorul 5, de exemplu, unele dintre acestea fiind specializate pentru anumite categorii de autovehicule si altele generale.

Unde poate fi gasita o statie ITP pentru autoutilitare in Bucuresti?

Legislatia din Romania prevede o perioada diferentiata la care ar trebui efectuata inspectia tehnica a vehiculelor, in functie de vechime, destinatie, capacitate. In ceea ce priveste autoutilitarele, soferii au obligatia sa efectueze ITP-ul in fiecare an, lucru valabil pentru toate autovehiculele destinate transportului de marfuri.

Statie ITP pentru autoutilitare | ITP din sectorul 5 | BetaITP.ro

Statie ITP pentru autoutilitare

Locuitorii Capitalei pot merge sa faca inspectia tehnica periodica la statia BetaITP.ro, din sectorul 5, o statie ITP care se adreseaza tuturor categoriilor de vehicule, de la autoturisme si camioane, la motociclete, remorci si rulote.

Toate aceste informatii ar trebui sa fie cunoscute de toti candidatii pentru permis, pentru a avea certitudinea ca vor putea deveni soferi cu acte in regula.