Masina este o achizitie importanta (dupa o casa), deci alegerea celei potrivite este cruciala. Iata cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le luati in considerare pentru a va asigura ca veti alege masina potrivita.

Stabilirea bugetului este primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti – la urma urmei, alegerea va fi limitata de ceea ce va puteti permite. Acest lucru trebuie gandit si in functie de cheltuielile lunare – costurile cu combustibilul, taxele si asigurarile.

Nu va faceti griji, deoarece piata de autoturisme este foarte ofertanta. Introduceti pur si simplu pretul dorit pe un site auto, iar selectorul va va arata automat masini cu cerintele specificate. S-ar putea sa fiti placut surprinsi sa vedeti ca masini mai scumpe apar in gama de preturi selectata datorita reducerilor oferite de dealeri.

Starea masinii

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este, pentru ce veti folosi masina. Daca locuiti in centrul orasului si utilizati masina exclusiv pentru cumparaturi sau pentru a merge la serviciu, trebuie sa tineti cont de spatiul de parcare pe care il puteti gasi – asadar, poate va doriti ceva relativ mic. In mod alternativ, daca locuiti in mediul rural, trebuie sa va ganditi la cat de rau este in timpul iernii, asa ca veti avea nevoie de o masina care sa poata face fata conditiilor meteorologice nefavorabile – probabil ca veti dori un 4 × 4.

Clasa masinii

Ganditi-va la cati pasageri aveti in mod regulat si ce stil de masina doriti. Daca duceti des copiii la scoala, va trebui sa va ganditi la spatiu, ceea ce inseamna ca ar trebui sa cumparati o masina cu spatiu suplimentar – poate una cu sapte locuri. La fel, daca aveti rude in varsta sau animale de companie, un SUV poate fi util, deoarece inaltimea acestuia face mai usoara intrarea in cabina.

Combustibil

Dupa ce va ganditi la tipul de masina, trebuie sa luati in considerare tipul potrivit de combustibil. Pentru cei care locuiesc in oras, se recomanda sa evite costul suplimentar al unui motor diesel – se vor economisi bani la pretul de achizitie si, pentru calatoriile de scurta durata, diferenta de combustibil va fi minima fata de o versiune pe motorina. Numai cei care conduc in mod regulat pe distante lungi ar trebui sa ia in considerare un diesel.