Achizitionarea unei masini second hand implica o multime de verificari pe care cumparatorul trebuie sa le efectueze, astfel incat sa nu fie necesare reparatii multiple si costisitoare. Fie ca este cumparata din cadrul unui targ auto sau din cadrul unui magazin online, este important ca fiecare client sa ceara sfatul unui expert auto inainte de a da curs procesului de achizitie a autoturismului.

3 aspecte de care sa tii cont atunci cand achizitionezi un autoturism la mana a doua

1. Cunoaste istoricul masinii

Unul dintre sfaturile pe care expertii auto il mentioneaza atunci cand se achizitioneaza un autoturism la mana a doua consta chiar in cunoasterea istoricului sau. Este indicat sa se evite masinile care au fost lovite si reparate ulterior, pentru ca exista riscul ca reparatia sa nu fie realizata in parametri optimi.

2. Verificarea seriei de sasiu si de motor

Nimeni nu vrea sa plateasca pentru o masina a carei serii de sasiu nu corespunde cu manualul, existand, totodata, si posibilitatea ca motorul sa fie schimbat. Tocmai din acest motiv este important ca seria se sasiu si de motor sa corespunda cartii masinii pentru ca totul sa functioneze in parametri optimi.

3. Atentie maxima la petele de rugina

Oricat de banala ar parea rugina, nu este un aspect care sa fie usor de trecut cu vederea, pentru ca, in timp, poate sa provoace daune serioase masinii. Principalele zone in care rugina se formeaza sunt pragurile, arcadele rotilor si partea inferioara a stalpilor dintre portiere. Adevarul trist este ca se investesc sume mari de bani in repararea lor. Tocmai de aceea este important sa se verifice cu atentie ca petele de rugina sa nu existe.

4. Verificarea kilometrajului

Trebuie sa se mai tina cont, bineinteles, si de verificarea kilometrajului. Exista unii vanzatori care aleg sa dea kilometrajul in spate pentru a castiga atentia cumparatorului si pentru a-l convinge sa-i cumpere masina. Daca vanzatorul spune ca masina are doar 150.000 km, dar se pot observa semne clare de uzura, cel mai probabil minte.

In concluzie, daca se tine cont de informatiile mentionate anterior, exista sanse mari ca achizitionarea unei masini second hand sa fie un succes.