Inchirierea unei masini este parte a experientei unei calatorii planificate, care puteti crede ca este un proces simplu si transparent – totusi este altceva.

Exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti atunci cand apelati la servicii de inchirieri auto

inchirieri auto

 

Taxele de benzina preplatita fac apel la dorinta noastra de simplitate si, de asemenea, la preocuparile legate de intarzierea zborurilor, deoarece la fiecare cateva minute adaugate la calatoria spre aeroport creeaza un risc mai mare pentru a ajunge prea tarziu. Deoarece securitatea aeroportuara a adaugat timp la acest proces, companiile de inchirieri auto au venit cu noi optiuni pentru realimentarea autoturismelor.

Chiar si optiunea in care percepeti numai combustibilul pe care il utilizati in mod obisnuit este agravata in favoarea agentiei de inchiriere, deoarece costul de realimentare al masinii este intotdeauna mai mare decat costul de a o face singur.

Inainte de a accepta aceasta valoare la valoarea nominala, trebuie subliniat faptul ca politicile de asigurare auto pot varia considerabil, astfel ca veti dori sa va adresati direct asiguratorului. Daca aveti o acoperire minima permisa din punct de vedere legal, este posibil sa nu includa acoperirea pentru masinile de inchiriat – daca aveti ceea ce numeste “acoperire completa”, este in regula.

In general, regulile de baza sunt ca acoperirea pe care o aveti pentru vehiculul propriu se extinde la vehiculul de inchiriere, deoarece inchirierea este considerata vehicul de inlocuire. Deci, daca aveti o acoperire cuprinzatoare asupra propriei masini, va va oferi de asemenea o acoperire cuprinzatoare pentru vehiculul de inchiriat.

Majoritatea asigurarilor de acest gen va vor acoperi, chiar daca autoturismul inchiriat este o masina “mai buna” sau mai valoroasa decat propria masina, deci nu trebuie sa va faceti griji daca inchiriati o masina mult mai buna decat cea pe care o aveti acasa. Retineti ca un accident cu o masina de inchiriat va ridica, in mod obisnuit, tarifele, daca trebuie sa faceti o reclamatie pe propria polita de asigurare.