Pentru ca proverbul “este mai bine sa previi, decat sa tratezi” se aplica si in cazul autoturismelor, serviciile asigurate de Nordgarage, un atelier de reparatii masini Bucuresti, pot fi contactate si de catre conducatorii auto care nu au nicio problema la masina, insa doresc sa le previna si sa identifice din timp micile defectiuni din stadiu incipient, astfel incat sa nu riste sa ramana cu masina in drum.

Etrierele sunt componente importante ale sistemului de franare, care trebuie verificate o data la 3 luni, atat acestea, cat si discurile de frana. Pentru a asigura starea de functionare perfecta etrierelor, este important sa nu se monteze discuri de frana sau placute de frana la mana a doua si o data cu discurile, sa fie schimbate si placutele cu un set complet nou. Totodata, specialistii recomanda ca niciodata sa nu fie lasata frana de mana trasa cand afara temperaturile sunt negative.

Simptome ale unor etriere defecte care trimit soferii intr-un atelier de reparatii masini din Bucuresti

Sistemul de franare este compus din mai multe piese, dintre care numai unele sunt considerate consumabile si care se uzeaza mai repede. Problemele pot sa apara la fiecare componenta in parte, iar cele mai uzuale probleme la sistemul de frana pentru care soferii se prezinta intr-un service auto din Baneasa sunt:

  • uzura placutelor care poate fi usor de identificat printr-un scartait sau huruit in mers cauzate de etrierul blocat sau de placutele uzate. In acest caz este necesara verificarea placutelor in atelierul Nordgarage, daca au ajuns la senzor, in vederea inlocuirii si functionarii libere a etrierului;

  • uzura discurilor de frana care poate fi usor de identificat prin vibratia volanului la franare. In acest caz, discurile de frana necesita schimbate intr-un atelier specializat. De asemenea, uzura discurilor de frana este usor de identificat in situatia in care masina trage intr-o parte la franare sau cand merge in linie dreapta, ceea ce preconizeaza ca una din etriere este blocata;

  • daca discurile de fata si spate sunt ruginite multa vreme, va exista o problema cu repartitorul de frana care nu mai actioneaza si va trebui revizuit.

Reparatii masini Bucuresti | service auto din Baneasa | NordGarage.ro

reparatii masini din Bucuresti

Blocarea pistoanelor in etrier poate cauza fie incingerea jantelor, fie o defectiune in sistemul ABS sau ESP. Cazurile in care un etrier este blocat de sistemul ABS sau ESP sunt destul de dificil de identificat, dar nu si pentru reprezentantii unui service auto specializat, despre care se poate citi aici: NordGarage.ro.