Inchirierea de masini – ce trebuie sa stiti:

Pentru a inchiria o masina de la o persoana fizica, procedura este simpla, deoarece este suficient ca proprietarul sa scrie o descriere a vehiculului sau / si sa precizeze perioadele in care acesta va fi disponibil pentru inchiriere, pe un site specializat in astfel de anunturi.

De indata ce o persoana selecteaza masina pe care doreste sa o inchirieze, disponibilitatea acesteia difera in functie de operatori. Toate detaliile pot varia, de la mecanismele instalate la bordul vehiculului pentru a controla deschiderea usilor si pornirea, livrarea personala a cheilor pentru o legatura mai directa intre persoane si alte astfel de detalii particulare pentru fiecare persoana care inchiriaza.

Retineti ca fara intermediar este interzisa inchirierea unei masini unei persoane.

Inchiriati masina pentru a o face profitabila

Inchirierea de masini private este un bun castig pentru ambele parti. Sunt numeroase persoane care considera ca inchirierea masinii proprii este o modalitate de a-si face investitia profitabila, pentru a finanta intretinerea masinii sau asigurarea masinii de exemplu.

Pentru chirias, este vorba de posibilitatea de a beneficia de o masina de inchiriat ieftina. In timp ce alegerea vehiculului, a locatiei si a programului de preluare predare sunt operatiuni mai complexe la o firma profesionala de rent a car, apeland la persoane fizice lucrurile se simplifica.

Asigurare auto specifica pentru inchirierea de masini intre persoane fizice

Furt, accident, incalcarea Codului de circulatie rutiera … Inchirierea unei masini unei persoane implica anumite riscuri. Ca parte a inchirierii de masini intre persoane fizice, este asigurarea auto a proprietarului cea care intra in joc in caz de dezastru atunci cand vehiculul este in mainile chiriasului.

Un site specializat include in leasing o asigurare auto care o inlocuieste pe cea a proprietarului masinii inchiriate. Costul este astfel suportat de chirias, deoarece este inclus in baza de date a operatorului. Prin urmare, subscrierea acestei asigurari specifice este automata si obligatorie pentru fiecare inchiriere de masini intre persoane fizice.

Am nevoie de un card de credit?

DA. Un card de credit cu numele si prenumele conducatorului auto principal este esential atunci cand preluati vehiculul pentru a depune depozitul. Cardurile de debit nu vor fi acceptate.