Inchirierea unei masini ieftine este posibila mai ales prin rezervarea pe internet, dar internetul nu garanteaza intotdeauna o masina la cel mai bun pret. Cu toate acestea, varietatea ofertei permite sa va gasiti furnizorul sau, sa aveti timp pentru a revizui conditiile de vanzare inainte de rezervare si sa cititi contractul. Este comun ca o oferta fara posibilitatea de anulare este mult mai putin costisitoare decat in ​​cazul in care anularea este posibila pana la ultima clipa fara cheltuieli. Totul este variabil in realitate. Problemele in inchirieri de masini au crescut dramatic odata cu raspandirea motoarelor de cautare care te pot ajuta pot ajuta sa gasesti orice, chiar si un anumit medic generalist sau specialist in reviste on-line sau pe site-urile de magazine, comparatoare de preturi si acum veti putea face rezervari mai constienti fiind de tot ce se intampla in jur.

Identificati serviciul pe care il veti folosi

inchirierea unei masini

Incheiati un contract direct cu o agentie de inchiriere auto sau un intermediar? Ce diferente sunt? Nu uitati sa verificati ce tip de chirie aveti si cum efectuati tranzactia.

In primul rand, sa distingem actorii prezenti pe internet si in special:

  • agentiile de inchiriere de masini care corespund unei anumite marci

  • centre de rezervare numite brockers care reunesc o multime de oferte de agentii negociate pentru platforma lor cu agentiile partenere; ele sunt intermediare si vind in conformitate cu conditiile de utilizare

  • comparatori (nu intotdeauna specializati in inchirierea de masini) care se refera la site-urile partenerilor lor

  • site-urile agentiilor de turism care au negociat oferte cu partenerii ( ca brockerii) si sunt platiti la comision

Ideal inainte de a va rezerva masina pentru vacanta dvs. urmatoare ar fi sa vizitati cel putin un site din fiecare categorie pentru a evalua preturile medii pentru solicitarea dvs.

Motoarele de inchiriere private si dedicate marcii sunt la tot pasul si diferenta sta in locatia fizica a fiecarei firme de rent a car, pentru ca unele zone au cerinte specifice.