Anvelopele bune de iarna reprezinta unul dintre cei mai importanti factori pentru siguranta oamenilor pe drum iarna. Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru a conduce in siguranta in conditii de frig si umezeala, tipice lunilor de iarna.

Designul lor este diferit de cel al anvelopelor de vara si acest lucru le ajuta sa reziste mai bine pe drum atunci cand mercurul termometrului incepe sa scada.

Fapte despre anvelopele de iarna

Acestea nu sunt concepute doar pentru a conduce pe zapada, ci si la temperaturi sub 7 ° C, cand anvelopele de vara incep sa se intareasca si sa-si piarda tractiunea. Poate scurta distanta de franare cu mai mult de doua masini pe vreme umeda si rece.  Anvelope de iarna dupa marca:

  • Goodyear

Compania americana de anvelope Goodyear a devenit unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai acestei industrii din lume. Si acest lucru nu este ciudat, Goodyear produce anvelope pentru masini aproape de cand exista masini.

Desi nu este una dintre cele mai accesibile marci de pe piata, Goodyear a produs in mod constant produse de inalta calitate, robuste si fiabile, care sunt potrivite pentru o serie de vehicule.

  • Michelin

Compania franceza Michelin este unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume. Aceasta ofera mai multe modele de anvelope de iarna, cele mai cunoscute fiind: Alpin 6, Alpin A4 si Agilis Alpine.

  • Pirelli

Ca marca de renume, nu este surprinzator faptul ca multe marci de masini aleg Pirelli pentru echipamentul original. Preturile acestor anvelope sunt putin peste media pietei, dar pretul justifica cu siguranta calitatea.

  • Continental

Continental este un alt nume important in lumea anvelopelor. Fondata in 1898, compania a adus o contributie uriasa la dezvoltarea industriei auto. Daca masina are nevoie de anvelope noi de iarna, nu se va da gres cu aceasta alegere, peste 140 de ani in afaceri nu pot fi o coincidenta.

Alte marci de anvelope de iarna

Pe langa marcile de mai sus, exista multe altele care ofera anvelope de iarna – marci, precum Barum, Debica, Dayton, Kormoran, Nexen, Tigar si Yokohama ofera anvelope care vor mentine in siguranta participantii auto in lunile reci ale anului.