Una din cele mai importante piese ale unui autoturism, desi pare mica si neinsemnata, este cureaua de distributie. Aceasta piesa, daca se rupe, poate sa determine deteriorarea motorului masinii, de aceea utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti la starea in care se afla aceasta si sa aiba in vedere recomandarile producatorului masinii.

De ce se rupe cureaua de distributie a masinii?

O data cu numarul de kilometri acumulati si cu trecerea timpului, este nevoie ca proprietarii masinilor sa isi verifice atent distributia masinii, astfel incat sa poata preveni aparitia oricarei probleme si motorul sa nu fie afectat deloc. Reparatia care survine in urma ruperii acestei curele de distributie a masinii poate sa determine o manopera foarte costisitoare si complexa, fiind nevoie ca masina sa fie lasata in service cateva zile.

Atunci cand cureaua de distributie se rupe, aceasta problema poate afecta starea masinii si poate necesita reparatii grele, astfel incat este foarte bine ca respectivii conducatori auto sa acorde mai multa atentie masinii si sa mearga ori de cate ori este nevoie la un service specializat. In cazul in care cureaua de distributie se rupe, se va opri si arborele cu came, iar ventilatoarele se pot dovedi responsabile de alimentarea cu un asmestec de combustibil si cu eliminarea gazelor din camerele responsabile cu arderea.

Importanta curelei de distributie

Aceasta piesa a masinii nu este nici foarte mare, voluminoasa si nici foarte scumpa, ci face parte dintr-un kit de distributie, avand rolul de a asigura o functionare si o sincronizare a partii superioare cu partea inferioara a motorului. Cureaua de distributie este realizata din materiale rezistente, are insertii de metal, ceea ce ii confera durbailitate, insa o data cu trecerea timpului poate sa apara si uzura.

Piesa trebuie inlocuita atunci cand da semne clare ca se rupe, cand conducatorul auto observa ca aceasta o sa cedeze, cand incepe sa trepideze si sa bata, acestea fiind primele semne ca ceva este in neregula si ca piesa trebuie inlocuita de urgenta.