Cumparatorii de masini de familie trebuie sa stie ca piata este plina de oferte, asa ca indiferent daca au nevoie de un SUV sau de un hatchback la preturi accesibile, exista cel putin o masina de familie excelenta pentru toata lumea.

Construirea celei mai bune masini de familie este o sarcina mai dificila decat ar putea unii oameni crede, mai ales ca soferii cu copii tind sa aiba o multime de cerinte de la aceste vehicule. Asta nu inseamna ca producatorii de automobile nu incearca sa se ridice la nivelul asteptarilor, astfel ca alegerea cu care se confrunta cumparatorii de masini de familie este mai mare ca niciodata.

  • Cele mai bune hatchback-uri de vanzare

Hatchback-urile ofera o economie mare de combustibil si mult spatiu intr-un pachet compact. Cele mai bune exemple din aceasta gama ofera un mix de calitati, dar multi cumparatori au nevoie de spatiul suplimentar si de un confort superior pe distante lungi fapt pentru care vor plati un pic mai mult, insa modelul achizitiona va reusi sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi.

Pentru cel mai bun spatiu in interior, cumparatorii ar trebui sa se orienteze spre un MPV cu capacitate de 5 sau 7 locuri, dar tendinta moderna a masinilor de familie este catre modelele SUV si crossover. Cu acestea, cumparatorii vor obtine o pozitie de conducere mai ridicata si un acces mai usor, care vine de la inaltimea ridicata, plus capacitatile usoare de off-road, pentru cei care au nevoie de ele.

Printre cele mai cautate modele se numara Citroen C4 SpaceTourer, dar si masini de familie mari, precum Skoda Superb si Vauxhall Insignia Grand Sport.

  • Cele mai bune modele MPV-uri

Aceste masini conventionale de familie ofera o dinamica excelenta de conducere si sunt disponibile cu putere hibrida pentru o economie mai mare si pentru achitarea unui impozit rutier mai mic. Printre cele mai cautate modele, expertii recomanda Kia e-Niro si Hyundai Kona EV.