Cu atatea modele de baterii auto disponibile, alegerea celei potrivite pentru vehiculul vostru poate fi o adevarata provocare. Este deosebit de important sa alegeti bateria potrivit pentru vehiculul vostru. Instalarea unei baterii care este mai mica decat necesitatile vehiculului personal, va avea ca rezultat o viata scurta a bateriei.

Alegerea unei baterii prea mari si producerea unei cantitati mai mari de energie decat este nevoie determina costuri suplimentare.

Deci, este important sa consultati manualul de utilizare al autovehiculului sau sa va adresati unui electrician auto, care va stii care este bateria potrivita pentru autovehiculul vostru.

Bateriile auto sunt unitati electrice de stocare care transforma energia chimica in energie electrica. Bateria de masina este o baterie plumb-acid. Acidul sau electrolitul reactioneaza cu placile de plumb din interiorul bateriei pentru a produce energie electrica. Instalarea unei baterii prea mici pentru toate cerintele de putere ale vehiculului poate determina ca reactia electrolitului sa fie lipsita de putere. Electrolitul bateriei auto este fabricat din acid sulfuric si apa. Aveti grija cand manipulati bateriile auto, deoarece acidul, precum si orice alte reziduuri care se formeaza pe posturile bateriei, sunt corozive. Purtati intotdeauna manusi de protectie cand manipulati bateria.

Amperii reprezinta masura puterii de pornire a bateriei. Alegeti o baterie auto care se potriveste cu cerintele vehiculului consultand cartea vehiculului sau un electrician auto.

Bateriile auto standard, din ziua de astazi, sunt mult mai fiabile in comparatie cu bateriile vechi care necesitau monitorizarea nivelului de electroliti si adaugarea periodica a apei distilate.

De obicei, bornele bateriei sunt amplasate pe partea laterala a bateriei sau pe partea superioara. Este recomandat sa le pastrati curate si fara urme de coroziune. Acest lucru ducand la o buna performanta. Pentru curatarea bornelor puteti utiliza un pulverizator cu bor si o perie de curatare.

Indepartarea si instalarea unei baterii auto este simpla, insa, daca preferati ca altcineva sa o faca, service-ul de unde achizitionati o baterie noua, o va instala gratuit. De asemenea, trebuie sa retineti ca – instalatia electrica necorespunzatoare – poate anula garantia bateriei.